tisdag 17 december 2013

Julklappstips 24, den moderna varianten av blandband.

Vem saknar inte kassettbanden? Att sitta hemma framför radion och vänta på den där perfekta låten, och snabbt trycka på record när den äntligen dök upp. Eller lyssna igenom både cd-skivor och vinyler, göra en exakt ordning av låtar, där övergångarna gärna fick lappa över och hela bandet blev till en enda lång låt.
Till er som fortfarande har tillgång till bandspelare, skivor, radio och kassetter, och som har nära och kära som har tillgång till spelare, lyssna inte på detta tips. Gör ett traditionellt blandband istället!

För er som kanske inte har tillgång till det, eller inte har nära eller kära som gör det. Ni får ta till den moderna varianten, gör en spellista på till exempel Spotify eller Youtube och dela med dig till dina vänner. Hur det går till på Youtube vet jag faktiskt inte, men på Spotify kan du dela listan både på Facebook och Twitter, men du kan också skicka listan direkt till mottagaren (förutsatt att du följer den personen förstås).

Det är inte ens i närheten lika charmigt som ett fysiskt kassettband, men det kostar dig inget förutom lite tid och tankeverksamhet, och nog tror jag att det ändå är väldigt uppskattat att få en spellista med lite soft musik skickad till sig. Något att borra ner sig med i mellandagarna! Om inte annat en perfekt sak att ge bort för arbetslösa, sjukskrivna, studenter och andra som inte har det så himla fett ställt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar